matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układy równań
miro412:
x−y=3 −5+10y=−10 6x+y=3 3x+jedna drugay=5 x−2y=−4 0,5x+y=2
11 sty 21:21
Cedro:
x−y=3 −5+10y=−10 x−y=3 10y = −5 z tego wynika że y = −
1
2
podstawiamy do pierwszego i liczymy x : x +
1
2
= 3 x = 2
1
2
11 sty 21:26