matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania
Michał05:
2a
2b
Zd10 Wyrażenie
+
jest równe
b
a
(a+b)
2
a
2
−b
2
2(a−b)
2
a
2
+b
2
a)
b)
c)
d)
ab
ab
ab
ab
Zd4Dane jest równanie 3x
2
−4=0Liczba rozwiązań tego równania wynosi a)4 b)2 c)1 d)0
26 lis 13:57
Adamm:
2a
2
+2b
2
zd10.
ab
zd4. b)
26 lis 13:59
Janek191:
2 a
2 b
2 a
2
+2 b
2
+
=
b
a
a*b
26 lis 14:00
'Leszek:
Zd 10 ,zadna odpowiedz nie jest prawdziwa poniewaz
2a
2b
2(a
2
+ b
2
)
+
=
b
a
ab
Zd 4 sa dwa rozwiazania poniewaz (
√
3
*x −2)(
√
3
*x +2) = 0
26 lis 14:07