matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadania
Michał05:
Zd2liczba x jest o 150 % większa od liczby a,zaś liczba y stanowi 150% liczby a. a)x+y=2a b)x+y=3a c)x+y=5a d)x+y=4a
a
2
Zd3 a,b>0 i log
2
a=log
3
b=0,5.Wówczas
jest równe
b
2
2
4
4
a)
b)
c)0,25 d)0,5*
3
9
9
26 lis 13:36
Jerzy:
1) x = a + 1,5a y = 1,5a x + y = a + 1,5a + 1,5a = 4a
26 lis 13:40
Jerzy:
a = 2
1/2
b= 3
1/2
a
2
(
√
2
)
2
2
=
=
b
2
(
√
3
)
2
3
26 lis 13:42
Michał05:
Dziękuję bardzo za pomoc.
26 lis 13:47
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick