5−3x | b | ||
przedstawić w postaci a + | , gdzie a,b ∊ℛ | ||
2x+1 | 2x+1 |
5 | 25 | 5 | 29 | |||||
1) = (2x + | )2− | − 1 = (2x + | )2− | |||||
2 | 4 | 2 | 4 |
5−3x |
| 3 |
| |||||||||||||||||||||||||
= | = − | + | ||||||||||||||||||||||||||
2x+1 | 2x+1 | 2 | 2x+1 |
5−3x | 1 | −3x+5 | ||||||||||||
= | * | = | ||||||||||||
2x+1 | 2 |
|
1 |
| ||||||||||||||||||
= | *[ | ]= | |||||||||||||||||
2 |
|
1 | 132 | 3 | 132 | ||||||||||||||
= | *[−3+ | ]=− | + | ||||||||||||||
2 |
| 2 | 2x+1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |