funkcja
funkcja: Jak narysować i omówić wykres gdy dana jest funkcja y=x2−4x+3.
Postać iloczynowa y=x2−3x−x+3=x (x−3)−(x−3)=(x−3)x−1
Postać kanoniczna y=x2−4x+3=(x−2)2−4+3=(x−2)2−1
26 lis 12:19
Jerzy:
funkcja y = x2 przesunięta o wektor v = [2,−1]
Dziedzina: R
Mjejsca zrowe: x = 1 lub x = 3
fmin = −1
Zbiór wartości: [−1,+∞)
Malejąca dla x ∊ (−∞,−1)
Rosnąca dla x ∊ (−1,+∞)
26 lis 12:38
Jerzy:
26 lis 12:42
Jerzy:

Tu jest dobry wykres.
26 lis 12:44
funkcja: A jak co narysować
26 lis 12:45
Jerzy:
Przecież masz narysowany wykres.
26 lis 12:45
funkcja: Dziękuję bardzo
26 lis 12:45