oblicz
daria : pochodną cos2√(1/x)
25 lis 16:45
daria : ?
25 lis 17:11
Adamm: | d(cos2(√1/x)) | | 1 | |
| = 2cos(√1/x)*(−sin(√1/x))*(− |
| ) = |
| dx | | 2√x3 | |
25 lis 17:13
daria : | | 1 | | −1 | |
a mozna to zapisać też tak: 2 cos√(1/x) * sin√(1/x) * |
| * |
| |
| | 2√(1/x) | | x2 | |
25 lis 17:22
Adamm: tak ale zgubiłaś minusa
25 lis 17:23
daria : a juz widzę przy 2 ma byc − 2 cos...
25 lis 17:25
daria : | | 1 | |
a z takiej y=7 arctg |
| x ? |
| | 2 | |
25 lis 17:38
25 lis 17:41
daria : dziękuje
25 lis 17:44