matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaz
majka:
wykaż ze 2
1
3
* 2
1
6
* 2
1
12
*... = 2
2
3
25 lis 14:48
Jerzy:
L = 2
1/3 + 1/6 + 1/12....
= 2
2/3
= P , bo:
1
3
2
1/3 + 1/6 +1/12 =
=
1
1 −
2
3
25 lis 14:56
Adamm:
2
1/3
*2
1/6
*2
U
{1/12}*...=2
1/3+1/6+1/12+...
= =2
(1/3)*(1/(1−1/2))
=2
2/3
25 lis 14:56