matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaki będzie wykres do tego wielomianu:
krzakróży:
W(x)=(x−1)(x+2)(x−3)(x+5) x−1=0 lub x+2=0 lub x−3=0 lub x+5=0 x=1 x=−2 x=3 x=−5
25 lis 14:24
Jack:
to co napisales to sa miejsca zerowe.
25 lis 14:40
Jack:
25 lis 15:06