matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prawdopodobieństwo
...:
Rzucamy 3 razy kostka. Jakie jest prawdopodobieństwo że za każdym razem wylosujemy inna liczbę oczek?
25 lis 11:08
Jerzy:
|ΩI = 216 |AI = 6*5*4
5
p(A) = U{120}[216} =
9
25 lis 11:12
...:
A skąd Ω=216?
25 lis 11:24
Jerzy:
6*6*6 = 216
25 lis 11:24