pochodne
primo: W jakich punktach funkcja f(x) = |x−1| + |x+1| jest różniczkowalna?
Jak zrobić takie coś
25 lis 10:47
Jerzy:
Narysuj ją w przedziałach (−∞,−1) [−1,1) [1,+∞)
25 lis 10:56
primo: a jak chcę pokazać ze np pochodna kiedy h→0
− lub 0
+ to jak obliczyć w −1
dla f'(−1)
Wiem że mają wyjść różne ale jak obliczyć to |h−2|
27 lis 21:34
primo: up ?
27 lis 21:57
ICSP: jeżeli zbliżasz się do 0 z lewej strony to |h − 2| = 2 − h oraz |h| = −h
jeżeli zbliżasz się do 0 z prawej strony to |h − 2| = 2 − h oraz |h| = h
Przypomnij sobie definicje wartości bezwzględnej.
27 lis 22:18