matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenie
wyrażenie ;p:
zapisz wyrażenie x/y−y/x w postaci iloczynu dwóch czynników z których jeden to x/y+y/x
24 lis 21:06
Adamm:
x
y
x
y
−
=a*(
+
)
y
x
y
x
x
y
−
y
x
x
2
−y
2
a=
=
x
y
+
y
x
x
2
+y
2
x
y
x
2
−y
2
x
y
−
=
*(
+
)
y
x
x
2
+y
2
y
x
24 lis 21:10