proszę o rozwiązanie
Anna: | | 1 | |
zad1 wykresy funkcji f(x) = 3√x i g(x) = |
| x mają jeden punkt wspólny o obu |
| | 9 | |
współrzędnych
dodatnich. Rozważamy wszystkie odcinki równoległe do osi y łączące oba wykresy położone
na lewo od wspominanego punktu i na prawo od osi y. Znajdź ile mierzy najdłuższy taki odcinek
oraz oblicz współrzędne jego końców
zad2
dziedziną obu funkcji f(x) = x
4 i g(x) = x
2 jest przedział <−1,1> Rozpatrujemy wszystkie
prostokąty
ABC D których boki AB i CD są równoległe do osi x wierzchołki A , B należą do wykresu
funkcji f wierzchołki C ,D należą do wykresu funkcji g oraz punkt A leży w drugiej ćwiartce
Znajdż współrzędne punktów A , B, C, D dla których pole prostokąta jest największe