dy | y2 | 6y | |||
= | + | +6 | |||
dx | x2 | x |
dx*x | ||
dy(y2+1)=− | ||
√4−x2 |
1 | |
y3+y=√4−x2+C | |
3 |
dy | ||
Wyrazenie po lewej stronie powinno wynosic | ||
y2 + 1 |
dy | dx*x | ||
=− | |||
y2+1 | √4−x2 |
dy | y2 | y | |||
= | +6 | +6 | |||
dx | x2 | x |
u' | 1 | ||
= | |||
u2+5u+6 | x |
du | dx | ||
= | |||
(u+2)(u+3) | x |
(u+3)−(u+2) | dx | ||
du= | |||
(u+2)(u+3) | x |
du | du | dx | ||||
[ | − | ]= | ||||
u+2 | u+3 | x |
u+2 | ||
ln| | |=ln|x|+ln|C| | |
u+3 |
u+2 | |
=Cx | |
u+3 |
ux+2x | |
=Cx | |
ux+3x |
y+2x | |
=Cx | |
y+3x |
3Cx2−2x | ||
y= | ||
(1−Cx) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |