matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
zadanie:
Oblicz Nie wiem jak to napisać na forum
wiec daje linka
https://zapodaj.net/e96f8261f5c2b.jpg.html
24 lis 19:34
Adamm:
jeszcze bym to obliczył gdyby nie było takiej niskiej rozdzielczości
24 lis 19:36
zadanie:
2
w 125 jest
3
−(0,2) jest
−
1 (0,5) jest
−
2 *(0,2) jest
−
3
3
i wszystko jest do
4
24 lis 19:40
Adamm:
125
2/3
−(0,2)
−1
[
*(0,2)
−3
]
3/4
=
(0,5)
−2
25−5
=[
*125]
3/4
= (625)
3/4
=125
4
24 lis 19:44