matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak rozwiązać taki układ równań krok po kroku
szatek:
Jak rozwiązać taki układ równań krok po kroku? xa=xb+yc xa
2
=xb
2
+yc
2
y
1
Żeby nie było dane do tego zadania mam podane c, oraz
=
. Tak naprawdę jest to
x
100
zadanie z fizyki lecz muszę rozwiązać taki układ z którym nie mogę sobie poradzić
24 lis 19:03
PW:
y
Jeżeli masz podane
, to podziel obie strony przez x, będzie jaśniej.
x
24 lis 19:07
Adamm:
1
y=
x, podstaw pod y i podziel przez x, będziesz miał liniowy układ równań
100
24 lis 19:08