10+√2 | |
Rozpisze ktoś mi dokładnie jak to skrócić, ma wyjść 4−√2 | |
3+√2 |
10+√2 | 3−√2 | ||
* | = | ||
3+√2 | 3−√2 |
(10+√2)*(3−√2) | ||
= | = | |
32−√22 |
30−10√2+3√2−2 | ||
= | = | |
9−2 |
28−7√2 | 7*(4−√2) | |||
= | = | =4−√2 | ||
7 | 7 |
(10+√2)(3−√2) | 30 − 10√2 + 3√2 − 2 | 28−7√2 | |||
= | = | = | |||
(3+√2)(3−√2) | 7 | 7 |
7(4−√2) | ||
= 4 − √2 ![]() | ||
7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |