matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
karolcia^^:
O wielomianie W(x)=2x
3
-kx+7 wiadomo, że W(2)=1. Znajdź współczynnik k.
6 lis 14:27
marysia:
W(2) =1 W(2) = 2 *8 - 2k +7 16 -2k +7 = 1 - 2k = - 22 k =11
6 lis 18:47