Liczba miejsc zerowych funkcji f(x)=(-9)/(x+3)-1 jest równa:
Ronnie: Liczba miejsc zerowych funkcji f(x)=(−9)/(x+3)−1 jest równa:
A.0 B.1 C.2 D.3
24 lis 17:06
Adamm: B
24 lis 17:09
24 lis 17:09
Adamm: hiperbola jest różnowartościowa więc może mieć co najwyżej jedno miejsce zerowe
24 lis 17:10
Natalia: | | (−9) | |
f(x)= |
| D: x+3−1≠0 |
| | (x+3)−1 | |
| | (−9) | |
0= |
| /* (x+3)−1 D=R−{−2} |
| | (x+3)−1 | |
0=−9
Równanie sprzeczne
24 lis 17:11
Adamm: Natalia ...
źle przepisałaś funkcję
24 lis 17:12
Ronnie: Dziękuje
24 lis 17:20