a | b | |||
Wiedząc, że | =m, oblicz | |||
a+b | a+b |
a | |
=m | |
a+b |
a+b−b | |
=m | |
a+b |
b | ||
1− | =m | |
a+b |
b | ||
1−m= | ||
a+b |
a | a | ||
= m ⇔ a = m*(a + b) ⇔ a + b = | ⇔ | ||
a + b | m |
b | 1 | b | 1 | 1 − m | ||||||
⇔ 1 + | = | ⇔ | = | − 1 = | ||||||
a | m | a | m | m |
a | m | ||
= | |||
b | 1 − m |
b | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||
= | = | = | |||||||||||||||||||||
a + b |
|
|
1 | |||||||||||||||||
= | = 1 − m | ||||||||||||||||
|
a | a | −b | b | ||||
=m / −1 ⇒ | −1= m−1 ⇒ | =m−1 ⇒ | = 1−m | ||||
a+b | a+b | a+b | a+b |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |