sinx2 | ||
oblicz: lim x→0 | , i tu mam problem, bo chyba nie skreślamy sinusów, bo mamy | |
1−cosx2 |
0 | ||
tu postać granicy nieoznaczonej | , więc chyba trzeba to jakoś przekształcić? | |
0 |
sin2 x | ||
Nie powinno być | ? | |
1 − cos2 x |
sinx2 | x2 | |
x2 | 1−cosx2 |
sin2x | ||
tak tak, wkradl mi sie blad, jest: lim x→0 | , sorki ![]() | |
1−cos2x |
sin2 x | sin2 x | |||
lim | = lim | = lim 1 = 1 | ||
1 − cos2 x | sin2x |
0 | ||
i mogę to bezkarnie skrocic mimo ze jest to postac granicy nieoznaczonej typu | ? | |
0 |
2x | ||
lim | to co wtedy? | |
2x |
a | |
= 1 | |
a |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |