matura podstawowa operonek
brom: Dzisiejsza matura podstawowa
Ciag (a,2,c) jest geometryczny. Iloczyn wyrazow tego ciagu wynosci
A.8 B.27 C.64 D.120
Punktu A,M,B sa wspolniowe (punkt m lezy miedzy a i b) i tak ze a=(−23,−9) i b(17,21). MB =
3AM. Iloczyn wspolrzednych punktu M wynosci
A. −18 B−14,5 C.19,5 D.11,5
Moglby ktos podac poprawne odpowiedzi do tego?
23 lis 21:13
maniek: Zadanie z ciągiem: odp. A
Zadanie z odcinkiem: odp.C
23 lis 21:14
maniek:
zad. z ciągiem ...szukamy iloczynu 2ac a z własności ciącu geometrycznego ac=22
23 lis 21:15
Adamm: o, dobrze mi wyszło zadanie drugie
23 lis 21:17
maniek: zadanie z odcinkiem:
1) wyznacz środek S odcinka AB
2) wyznacz środek M odcinka AS
3) masz już współrzędne punktu M
23 lis 21:17
brom: O dzieki wielkie

czyli te mam dobrze na szczescie, sprawdzalem drugi raz teraz w domu z tymi
punktami i zglupialem bo wyszlo mi co innego ale sie machnalem przy liczeniu

A jakby ktos mial jeszcze chwile. To jedno zad zamkniete
Okrag o promieniu 3 jest wpisany do trojkata prostokatnego. Punkt stycznosci dzieli przeciw
prostokatna na 5 i 12. Obwod tego trojkata wynosi
40
51
34
64
23 lis 21:28
Adamm: 40
23 lis 21:29
yht:

Ob = 3+12+12+5+5+3 = 40
23 lis 21:31