23 lis 20:18
Adamm: jeśli to mają być funkcje kwadratowe to nie bardzo
23 lis 20:19
wykres funkcji: czyli zle?
23 lis 20:20
wykres funkcji: kurde jak to zrobic poprawnie?
23 lis 20:21
Puma: Po co to halo . Myslisz z e nie widac zadania ?
Nie mozesz zapisac wzoryu funkcji tutaj ?
23 lis 20:22
wykres funkcji: Puma jestem zestresowana, mam mało czasu , jutro sprawdzian jak ja mam byc spokojna?
w linku jest rozwiązanie ,tylko nie wiem czy dobrze to robie
wzór : f(X)= (x+1)|x−2|
23 lis 20:25
wykres funkcji: Niech ktos sprawdzi <3
23 lis 20:26
wykres funkcji: Adamm a jak powinno byc?
23 lis 20:27
Puma: Ja tez mam dola .
dla x≥2
f(x)= (x+1)(x−2) = x2−2x+x−2= x2−x−2
dla x<2
|x−2|= −(x−2)= −x+2= 2−x
wiec f(x)= (x+1)(2−x)= 2x−x2+2−x= −x2+x+2
Teraz narysuj wykresy tych funkcji w tych przedzialach
23 lis 20:29
Jack: w czym problem?
23 lis 20:31
Adamm:

masz tu wykres, naucz się rysować funkcje kwadratowe
23 lis 20:31
Puma: Wczoraj rysowalem taki sam
23 lis 20:32
wykres funkcji: hm..w przedziałach , a jak bym to zrobiła tabelką było by dobrze?
czyli było by tak wprzedziałach :
1* xe<2;+nieskończ) a drugi xe (−nieskończ;2)
23 lis 20:35
Puma: To odpowiedz mi na pytanie ile chcesz zanaczyc tych punktow w tabelce ?
23 lis 20:40
wykres funkcji: a to pózniej trzeba przekształcić przez wektor [1;−2] ? tak?
23 lis 20:42
wykres funkcji: No np. dla pierwszego 0, 2 , 3
dla drugiego −2 −1 0
23 lis 20:43
Puma: To jeszcze odpowiedz na pytanie . Do ktorej klasy chodzisz ? czy jestes na studiach ?
23 lis 20:45
wykres funkcji: 2 liceum
23 lis 20:47
wykres funkcji: zmienia to postać rzeczy?
23 lis 20:49
Puma: To przeciez wiesz zeby narysowac wykres funkcji kwadratowej to nalezy znalezc 3
charakterystyczne
punkty
To jest miejsca zerowe jesli istnieja i wspolrzedne wierzcholka .
Masz y=x2−x−2
licz te punkty (wzory znasz i narysyuj jej wykres
23 lis 20:51
wykres funkcji: mz= −1 i 2 ok wiem
W(p,q) to bedzie p=1/2 a jak obliczyc yw? [−delta /4a ] nie wychodzi mi
23 lis 21:04
wykres funkcji: ?
23 lis 21:08
Puma: Juz dzisiaj 3 osoba probuje sobie ze mna pogrywac .
Powodzenia .
23 lis 21:08
yht:
y = x
2−x−2
a=1, b=−1, c=−2
Δ=(−1)
2−4*1*(−2) = 1+8=9
−Δ = −9
23 lis 21:21