matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
r3sett:
Oblicz −2sin(2x−π/5)=1
23 lis 20:11
Adamm:
1
sin(2x−π/5)=−
2
2x−π/5=−π/6+2kπ lub 2x−π/5=7π/6+2kπ
23 lis 20:13
r3sett:
tyle mam, chcialem wiedziec czy wyszedl dobry wynik x=π/60+kπ lub x=41π/60+kπ
23 lis 20:17