matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkt przegiecia
stefa:
druga pochodna funkcji x*e
−x
wyszło mi −xe
−x
ale cos mi sie pózniej punkt przegięcia nie zgadza
23 lis 19:29
Adamm:
f(x)=x*e
−x
f'(x)=e
−x
−x*e
−x
f''(x)=−e
−x
−(e
−x
−x*e
−x
)=−2e
−x
+x*e
−x
23 lis 19:32