Potrzebuje jeszcze na dzisiaj!
Yadira: Oczytaj z wykresu funkcji!
a) Dziedzine funkcji
b) Zbiór wartości funkcji
c) Miejsca zerowe funkcji f
d) zbiór argumentów dla której funkcja f jest stała
e) zbiór argumentów dla której funkcja f jest malejąca
f) zbiór argumentów dla której funkcja f ma wartości nie ujemne
g) zbiór argumentów dla której funkcja f ujemne
h) wartość najmniejsza funkcji
i) f(4)
Link do zdjęcia wykresu:
https://zapodaj.net/images/bf946c2c6d556.jpg
23 lis 19:22
Puma: Łatwiejszego zadania z funkcji liniowej juz nie bedzie .
23 lis 19:25
Yadira: Ciesze się że nie, aczkolwiek liczę na kogoś pomoc, a nie uwagi
23 lis 19:29
Puma: Pytanie nr 1 .
na jakiej osi odczytujemy dziedzine funkcji ?
23 lis 19:31
Yadira: Wartości na y, argumenty na x.
Do podpunktu e wszystko idzie, f,g,h,i już nie
23 lis 19:34
Puma: f x∊<−6,−4> U{0}
Wartosci nieujemnie to wiekszse od zeera badz rowne 0
Sprobuj napisac g)
23 lis 19:38
Puma: Zauwaz z edla x=0 y=0
23 lis 19:39
Yadira: Nie wiem czy dobrze ale wydaje mi sie że : g) <−4,0>
23 lis 19:41
Puma: Argumenty dobrze napisane ale przedzial zle
Przeciez dla x=4 i x=0 wartosc funkcji y=0
a maja byc ujemne czyli mniejszse od zera
Bedzie on dwustronnie zamkniety czy otawrty ?
23 lis 19:43
Yadira: Wydaje mi się że otwarty (nie jestem pewna) ale tak: (−4,0> ?
23 lis 19:48
Puma: Przeczytaj jeszcze raz ostatnie zadanie post 19:43
23 lis 19:50
Yadira: Ym... wydaje mi się że podwójnie otwarty...
23 lis 19:53
Puma: f(4) juz wiesz ile wynosi
najmniejsza wartosc odczytaj na osi OY . Powodzenia
23 lis 19:55