naszkicuj wykres funkcji
Salem: f(x) = |x−1|+x
23 lis 18:32
Puma:

Rozpatruj na przedzialch .
23 lis 18:37
Salem: gdy x≥1 to |x−1|=x−1
gdy x<1 to wtedy jak rozpisać?
23 lis 18:40
Puma: Juz pisze
dla x<1
|x−1|= −(x−1)= −x+1= 1−x
23 lis 18:41
Puma: Wlasnosc wartosci bezwzglednej |a−b|= |b−a|
23 lis 18:43
Salem: dlaczego w tym momencie −(x−1) stawiasz znak minus przed nawias?
23 lis 18:43
Puma: To napisz tutaj definicje wartosci bezwzglednej .
23 lis 18:44
Salem: aa już teraz rozumiem, dzieki za pomoc
23 lis 18:46
Puma: Na zdrowie
23 lis 18:47