Geometria Analityczna
MAGDA : W rombie ABCD punkt A ma wspolrzedne (1,1) zaś środek jego symetrii ma wspolrzedne (3,3).
Wyznacz pozostałe wierzcholki rombu wiedząc że jego pole jest równe 8.
Nie mogę poradzić sobie z tym zadaniem
23 lis 18:14
===:
23 lis 18:34
MAGDA : Rysunku mj nie potrzeba , tyle już zdołałam sama zrobić
23 lis 19:36
Mila:
|AC|⊥|BD| i dzielą się na połowy.
Właśnie jak najbardziej rysunek potrzebny− to geometria.
S=(3,3) jest środkiem AC
A=(1,1)
C=(x,y)
⇔C=(5,5)
|AC|=
√42+42=4
√2
|BD|=2
√2
|SB|=
√2
Dalej poradzisz sobie?
23 lis 20:33