c++
Metis: C++
Sprawdzenie ile liczb jest w dowolnie zadanym przedziale
Ktoś, coś ?

Mam funkcje for która wyswietla liczby z danego przedziału, ja jednak chce zliczyć ich ilość, a
nie wiem jak sobie z tym poradzić.
23 lis 18:06
PW: Ustawiamy licznik = 0
W pętli "for" po każdym wyświetleniu kolejnej liczby zwiększamy licznik o 1.
Po zakończeniu wyświetlamy licznik = liczba wczytanych liczb.
23 lis 18:34
Sanders: int licznik = 0;
for (int i = 0; i+początekprzedzialu<koniecprzedzialu;i++)
23 lis 18:37
Metis: Działa

A ma może ktoś pomysł na to zadanie:
Napisz program, wczytujący liczby do momentu gdy ich suma przekroczy 200. ?
23 lis 19:06
jc:
int s = 0;
while(s < 200){
int t;
cin >> t;
s += t;
}
23 lis 19:13
Metis: Dzięki
jc ,
PW , działa
23 lis 19:18
Krystek: Jeśli Ty sam nie potrafisz pomyśleć logicznie i wymyślić takiego banalnego programiku to nie
chciałbym być w twojej skórze gdy będziesz musiał napisać jakiś trudniejszy
23 lis 19:24
Metis:
23 lis 19:25
Sanders: Metis, co studiujesz, że tak ciężko programowanie Ci idzie? U nas kobitka na wykładach mówiła,
że są 3 grupy osób:
1 z nich to osoby, które nadają się do programowania, ale jeszcze o tym nie wiedzą
2 − to osoby, które już o tym wiedzą
3− osoby, które nigdy nie zostaną programistami
23 lis 19:37
Metis: Sztukę na ASP.
Programowanie to pasja.
23 lis 19:39
Sanders: to typowe zadanie na kolosa z programowania
23 lis 19:41
Metis: No zobacz
23 lis 19:43
jc: E tam, znam niezłych programistów, którzy zupełnie sobie na początku nie radzili.
23 lis 19:43
Saizou :
a czy programik z liczbami z przedziału nie powinniśmy wzbogacić o wychwytywanie błędów ?
w sensie żeby nie wpisywać przedziałów ( 6 , 4 )
23 lis 19:59
Sanders: ja jestem ciekawy czy to przedział na liczbach typu float xD
23 lis 20:06
Sanders: metis , a Ty nie miales isc przypadkiem na robotyke, czy coś w tym stylu?
23 lis 20:07
Metis: Nie
23 lis 20:23
Sanders: No kiedys pisales, ze htmla sie uczysz i idziesz na elektronike na pwr
23 lis 20:24
Sanders: No chyba, że mam slabą pamiec
23 lis 20:25
Metis: Jestem studentem ASP, pozdrawiam.
23 lis 20:26
Sanders: Nie pytałem się o to. Tylko o to, czy nie zamierzałeś wcześniej iść przypadkiem na pwr?
23 lis 20:29
52: Metis nie przejmuj się opinią tych "wybitnych programistów". Sam znasz swoją wartość

Jak ktoś rozumie daną dziedzinę (dany temat), to łatwo powiedzieć: Jak można tego nie umieć, to
jest proste, bez tego nie zrobisz kroku dalej. Tylko, że oni już nie pamiętają ile czasu na to
poświęcili albo zabrali go komuś kto im tłumaczył.
24 lis 08:16
kyrtap: Sanders może ta kobitka nie znała się na tym tak naprawdę programowaniu, najlepsze że
wypowiadają się znawcy którzy całe życie przesiedzą na uczelni wykładając rzeczy mało
przydatne w pracy i najwięcej kłapią jęzorem.
24 lis 18:33
Sanders: Zgadzam się z tobą kyrtap
24 lis 19:16