szeregi
aksa: zbadaj dziedzinę, ciągłość i różniczkowalnośc tego szeregu.
23 lis 17:52
jc:
Szereg zbieżny, ciągły i różniczkowalny dla każdego x.
A może pod sinusem jest 2
n zamiast 2n?
23 lis 18:09
aksa: włąsciwie nie wiem, z tablicy przepisane więc mozliwe moze byc 2n, czyli juz inaczej to
bedzie?
23 lis 18:15
aksa: czy rozniczkowalnosc moze byc tak?:
| | sin2nx | | (sin2nx)'2n−sin2nx(2n)' | | cos2nx | |
( |
| )'= |
| =..= |
| |
| | 2n | | (2n)2 | | 2n | |
| | cos2nx | | cos2n | | cos2n | |
i mam szereg ∑ |
| , czyli ∑ |
| *x i mam an= |
| i licze tego |
| | 2n | | 2n | | 2n | |
granice? i dalej nie wiem..
23 lis 18:28
23 lis 18:39