maturzyści
Blazkowicz: Jak tam maturka z matematyki?
23 lis 16:21
tedek: dla mnie za mało czasu

i sporo zadan nie było takich standardowych jak zawsze ani
stereometri ani statystyki
23 lis 16:35
Kacper:
Widział ktoś arkusz ?
23 lis 16:37
Adamm: Kacper, widziałem
23 lis 16:43
Metis: Jak zawsze brakło mi czasu
23 lis 16:46
23 lis 16:49
Ajtek:
Takie coś pisaliście?
23 lis 16:49
Adamm: tak
23 lis 16:50
Metis: Już po przejrzeniu mam w głowie głos mojego profesora: "Jak mogliście tego nie rozwiązać,
przecież to banalnie proste"
23 lis 16:53
Adamm: też uważacie że w zadaniu 23 jest błąd? treść jest niedoprecyzowana
23 lis 16:54
Ajtek:
Nie wszystko mogę odczytać, ale ciekawe zadanka

.
23 lis 16:58
Adamm: z podstawy rozwiązałem wszystkie, z rozszerzenia się poddałem na tych geometrycznych,
mam nadzieję że dobrze
23 lis 17:05
Kacper:
Ja muszę się przespacerować po arkusz do koleżanki.
23 lis 17:06
Ajtek:
Adamm, wg mnie treść jest poprawna. Zapisana tak dla "zmylenia przeciwnika"

.
23 lis 17:08
Alky: Jest okej. Wychodzi 2a o ile dobrze pamiętam
23 lis 17:31
Adamm: też mi tak wyszło, ale on równie dobrze mógł być kwadratem, bo nie jest sprecyzowane
23 lis 17:34
Alky: No niby racja. Nie mażadnej informacji wskazującej na to że to nie jest kwadrat. Wiadomo o co
chodzi

A swoją drogą zrobiłeś może zadanie z Anką I Danką ? Miałem z nim problem
23 lis 17:43
Adamm: tak, wyszło mi że Danka ma 18 lat, a Anka ma 30
23 lis 17:52
Alky: A jaki układ równań ( o ile tka to robiłeś ) zrobiłeś ? x−wiek jednaj z nim y −różnica wieku ?
czy może x− wiek jednaj y−wiek drugiej ?
23 lis 17:54
Adamm: d − obecny wiek danki, a − obecny wiek anki, x − różnica wieku,
i x=a−d
23 lis 17:55
Adamm: d=3*(d−x) oraz a+x=42
d=3*(2d−a) oraz 2a−d=42
d=18
23 lis 17:59
Alky: Okej dzięki
23 lis 18:01
zef: Trudna była :< Z podstawy nawet nie zrobiłem paru rzeczy, a o rozszerzeniu się nie będę
wypowiadał, bo jesteśmy mega w plecy z materiałem i nie widziałem sensu pisania tego
rozszerzenia.
23 lis 18:18
maturzysta: No niezbyt fajne. O ile podstawa jeszcze do zrobienia to rozszerzenie nie bardzo
23 lis 18:21
Mila:
Panowie do pracy trzeba się zabrać.
23 lis 18:24
zef: Oj trzeba trzeba, ale co do podstawy to przesadzili
23 lis 18:26
Benny: Możecie podać bezpośredni link do rozszerzenia?
23 lis 18:26
Puma: Pani
Milu 
Trzeba sie polączyć a nimi w
bólu i w nadzieii .
23 lis 18:27
Adamm: na rozszerzeniu bardzo pomogły mi nierówności między średnimi, zrobiłem z nich chyba
3 zadania
23 lis 18:29
Puma: Adamm
Czy Ty nie jestes czasmi Vax ?
23 lis 18:31
'Leszek:
Ja zadanie z Anna i Danka rozwiazalem w nastepujacy sposob
y − obecny wiek Danki
x − obecny wiek Anny
Anna Danka
kiedys y y/3
teraz x y
w przyszlosci. 42 x
otrzymuje dwa ciagi arytmetyczne
y , x , 42 oraz y/3 , y , x
i korzystam z wlasnosci ciagu
| | 42 + y | | x + y/3 | |
x = |
| oraz y = |
| |
| | 2 | | 2 | |
po rozwiazaniu tego ukladu rownan y = 18 oraz x = 30
Czy to jest dobry sposob ?
23 lis 19:18
Adamm: 'Leszek, bardzo pomysłowy
Puma, nie
23 lis 19:26
Puma: mam klopot . bo jak chce odcztac odpowiedzi 'Leszek w wyszukiwarce o nie moge .
23 lis 19:29
Lipa: nie moge znalezc arkusza z matmy rozszerzonej a wy?
23 lis 19:47
Kacper:
Jutro w wyborczej pewnie.
Może po jakimś czasie udostępnia na stronie Operonu
23 lis 20:32
Maturka: a jak tam robiliscie dowodz polokregiem?
23 lis 20:45
Adamm: wystarczyło zauważyć że trójkąt ABC jest prostokątny, i skorzystać z podobieństwa
23 lis 20:46
Maturka: eh tak robilam ale niedociagnelam do konca bo wydawalo sie za proste hah
no nic moze dadza jakis punkt za pomysl
23 lis 20:49