matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całka podwójna
Mateusz:
Witam, mam tylko taki wycinek zadania. Mianowicie, figura: x
2
+y
2
<=2 (...) i teraz mam a=
√
2
i b={2}, w związku z tym czy x powinien x=
√
2
cosδ, y=
√
2
sinδ a jakobian=2r?
11 sty 20:18