wykres
jano: Dana jest funkcjia y=x2−4+3 zapisz ja w postaci kanoniczne i iloczynowej. Naszkicuj wykres i
Omów własności
23 lis 14:06
PW: y = x2 − 4x + 3 ?
23 lis 14:09
Jerzy:
Podana funkcja jest funkcją liniową.
23 lis 14:09
Jerzy:
Sorry ... nie jest
23 lis 14:10
jano: Takie dostałem zadanie
23 lis 14:11
jano: Tak tam jest 4x
23 lis 14:12
Jerzy:
y = x2 − 3x − x + 3 = x(x−3) −(x−3) = (x−3)x−1) [ postać iloczynowa ]
23 lis 14:14
Jerzy:
y = x2 − 4x + 3 = (x − 2)2 − 4 + 3 = (x − 2)2 − 1 [ postać kanoniczna ]
23 lis 14:15