funkcjia
jano: Witam mógłby ktoś pomoc?
naszkicuj wykres funkcji i Omów własności y=2x−3
23 lis 14:04
Jerzy:
Przecież to wykres funkcji liniowej. Wyznacz jej dwa punkty i rysuj prostą.
23 lis 14:11
jano: Może wyjść y −5,−3,−2 gdy x jest −1,0.1
23 lis 14:32
Jerzy:
Wystarczą dwa punkty: (0,−3) i (1,−1)
23 lis 14:34
jano: I dwie proste które się przetna
23 lis 14:34
jano: Czyli jest rosnąca czy malejąca
23 lis 14:36
Jerzy:

To jest jedna prosta wyznaczona przez te dwa punkty.
23 lis 14:37
jano: Współczynnik a=1 monotonicznosc malejąca A punkt przecięcia wykresu z osią Oy (0,−1) tak to
opisać ?
23 lis 14:38
Jerzy:
Nie ..to jest funkcja rosnąca.
Miejsce zerowe: x = 3/2
Punkt przeciecia z osią OY ( 0,−3)
23 lis 14:53