granice
Karolcia: zbadać granice funkcji
czy wstarczy po prostu wstawic raz x a raz −x i potem z twierdzenia ze granica z tgx/x=1 czy
to za mało?
23 lis 12:32
Karolcia: * zbadac istnienie granicy
23 lis 12:32
Janek191:
Oblicz granicę lewostronną ( x < 0) i prawostronną ( x > 0) i porównaj
23 lis 12:34
Karolcia: a ten mój sposob jest zły?
wyszła granica dla x = 3
a dla −x=−3 wiec jakby nie istniała granica
23 lis 12:36
Karolcia: up
23 lis 16:50
Adamm: gdy liczysz granicę z prawej to |x|=x, a z lewej |x|=−x, i o to chodziło Jankowi
23 lis 16:52