x+9 | |
x(x+3)2 |
x+9 | x+3 + 6 | 1 | 6 | ||||
= | = | + | |||||
x(x+3)2 | x(x+3)2 | x(x+3) | x(x+3)2 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
= | ( | − | ) | |||||
x(x+3) | 3 | x | x+3 |
6 | 6 | 1 | x+ 6 | |||||
= | ( | − | ) = | |||||
x(x+3)2 | 9 | x | x2+6x+9 |
2 | 1 | x+3 | 3 | ||||
( | − | − | = | ||||
3 | x | (x+3)2 | (x+3)2 |
2 | 1 | 1 | 3 | |||||
= | ( | − | − | ) | ||||
3 | x | x+3 | (x+3)2 |
1 | 1 | 2 | ||||
− | − | , | ||||
x | x+3 | (x+3)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |