1 | 1 | 2 | 4 | 8 | 16 | ||||||
+ | + | + | + | + | + | ||||||
1−a | 1+a | 1+a2 | 1+a4 | 1+a8 | 1+a16 |
32 | ||
1+a32 |
2 | 2 | |||
= | + | + .... | ||
1−a2 | 1+a2 |
4 | 4 | |||
= | + | + ... | ||
1−a4 | 1+a4 |
32 | 32 | |||
= | + | |||
1−a32 | 1+a32 |
64 | ||
= | ||
1−a64 |
2 | 2 | 2*(1 + a2) + 2*(1 − a2) | 4 | ||||
+ | = | = | |||||
1 − a2 | 1 + a2 | 1 − a4 | 1 − a4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |