prędkośc a nie ma drogi
olex: Czy w tym zadaniu nie brak jakiejś danej:
Statek przepływa odległość z prądem rzeki w trzy godziny pod prąd w ciągu 4h. Ile godzin
przepływa tę odległość pusta butelka
z prądem s=V+3
pod prąd s=V−4
i co dalej ... nie ma odległosci
23 lis 11:37
===:
co Ty wypisujesz?
23 lis 11:58
olex: dzięuję za "pomoc" jak masz tak pisać to nie pisz wcale
23 lis 12:16
===:
bo jak można tak pisać

s=V+3 .... co to jest? kury + kaczki= gęsi
23 lis 12:19
olex: z prądem s=V (t+3)
pod prąd s=V(t−4)
zwyczajnie bład w zapisie i co dalej nie wiem o co chodzi, i lepiej nie pomagaj, poczekam na
życzliwszych
23 lis 12:21
===:
to wytłumacz sobie i nam co oznacza w Twoim zapisie V a co t
(prędkość czego i czas czego)
23 lis 12:25
Janek191:
S =3 ( v + vp) = 3 v + 3 vp
S = 4*(v − vp) = 4 v − 4 vp
Odejmujemy stronami
0 = − v + 7 vp
więc
v = 7 vp
Wstawiamy do I
3*7 vp + 3 vp = 24 vp = S
Odp. 24 h.
========
23 lis 12:26
Janek191:
I co ? Skończył się sprawdzian ?
23 lis 12:46
olex: nie sprawdzianu nie ma, nie było. Jak zwykle niezawodny Janek 191−bardzo dziękuję to są zadania
z internetu do konkursu.
Bardzo dziękuję
23 lis 12:55