matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pr
Jacek:
prosta przechodząca przez (0,0) ma 1 punkt z parabolą y=(x−1)
2
+1 znajdz jej równanie
23 lis 08:39
Jerzy:
Prosta : y = ax ma mieć jeden punkt wspólny Równanie: ax = (x−1)
2
+ 1 musi mieć jedno rozwiazanie ( Δ = 0 )
23 lis 08:53