matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
l,kmjnhgytfd
Jacek:
1
sin
a
−cos
2
a=−
2
a jest ostry do jakiego przedziału należy
23 lis 08:14
Jerzy:
1
1
1
sin
2
x − ( 1 − sin
2
x) = −
⇔ 2sin
2
x =
⇔ sin
2
x =
2
2
4
1
1
π
⇔ sinx =
lub x = −
⇔ x =
2
2
6
23 lis 08:23