awda
Andrzej: (49) (log (23) (5−12)
książka podaje odp 37,5 a mnie wychodzi 20,25. Robię to tak: 4/9 to kwadrat 2/3, 2 do
wykładnika potęgi, 5−1/2 to 9/2 a do kwadratu to 81/4, z okazji że podstawa i a logarytmu są
takie same stosuje wzór i wychodzi że b logarytmu jest rozwiązaniem. Gdzie popełniam błąd?
Może to błąd w odpowiedziach?
22 lis 20:07
Andrzej: halp plz
22 lis 20:31
Eta:
| | 2 | | 2 | | 3 | | 75 | |
( |
| )log2/352*( |
| )−1 = 52* |
| = |
| = 37,5 |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 2 | |
22 lis 20:35
Andrzej: skąd 2/3 do −1?
22 lis 22:07
Eta:
2*(log5 −0,5) = log52 −1
stąd
(2/3)log2/352*(2/3)−1 =..........
22 lis 23:02
Andrzej: dziękuję
22 lis 23:41
Eta:
Na zdrowie ...
22 lis 23:42