funkca jest określona za pomocą tabeli
mala1111: tabela x / −2/ −3/ 0/ 2/ 3;;; y /1 / 0/ 4/ 3/ 5
wypisz:
a) dziedzinę funkcji
b) przeciwdziedzinę funkcji
c) podaj miejsce zerowe
d) czy punkt 2,3 nalezy do wykresu f
22 lis 19:39
mala1111: czy to jest dobrze

a) −2,−3,0,2,3
b)1,0,4,3,5
c) 4
d) 2 i 3 nie naleza
22 lis 19:40
mala1111:
22 lis 19:47
Puma: czy ta funkcja jest okreslona R→R czy jakos inaczej ?
22 lis 19:53
mala1111: funkja jest okreslona za pomoca tabeli i nic wiecej
22 lis 19:56
Puma: To nie jest dobrze
Df={−3,−2,0,2,3}
Zwf={0,1,3,4 5}
Dla x=−3 wartosc funkcji wynosi 0 wiec jakie miejsce zerowe ?
Punkt ma dwie wspolrzedne .
Wiec jesli podany jest punkt (2,3) to jego wspolrzedna x=2 i y=3 teraz sprawdz
22 lis 20:01
mala1111: czyli miejsce zerowe to −3
czyli należy do wykresu bo mamy tam kropeczke po namalowaniu wykresu
22 lis 21:51