matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wrażenia wymierne
Misii:
Hejo sprawdzi mi ktoś czy dobrze mam .
8x
3x−1
+
=5 |3x(2x−1)
2x−1
3x
8x*3x+(2x−1)(3x−1)=5*3x(2x−1) ... wyszło mi −24x
2
+10x+25=0 Δ=2500
√
Δ
=50
22 lis 19:37
Misii:
już znalazłam swój bład
22 lis 19:42