help
wykres funkcji: naszkicuj wykres funkcji
prosze o wytłumaczenie jak to robic ,na czym sie mam wzorowac na wektor czy własnosc
wartosci bezwzgednej?
f(x)= |x−3|(x−1)
22 lis 19:26
yht:
własność wartości bezwzględnej
22 lis 19:27
wykres funkcji: Nie umiem tego
| x dla x>=0
x= | −x dla x<0
czyli x−3>=0 ?
22 lis 19:36
Puma: |x−3|
x−3=0 to x=3
Teraz dla x≥3 |x−3|= x−3
dla x<3 |x−3|= −(x−3)= −x+3= 3−x
22 lis 19:39
wykres funkcji: czy mam to rozpatrzyc w przypadkach x=3
(−nieskończ ; 3) ?
22 lis 19:41
Puma: tak
Dla x<3 czyli x∊(−∞,3) funkcja ma postac y=(3−x)(x−1)
dla x≥3 czy x∊<3,∞) funkcja ma postac y= (x−3)(x−1)
22 lis 19:44
Puma:

Tem rozowy (pink
22 lis 19:48