πx | √2 | |||
sin | ≥ | |||
3 | 2 |
πx | ||
niech t= | ||
3 |
√2 | ||
sint≥ | ||
2 |
π | 2π | |||
t∊< | +2kπ; | +2kπ> | ||
3 | 3 |
π | ||
t≥ | +2kπ | |
3 |
2π | ||
t≤ | +2kπ | |
3 |
πx | π | ||
≥ | +2kπ ⇒ πx≥π+6kπ ⇔ x≥1+6k | ||
3 | 3 |
πx | 2π | ||
≤ | +2kπ ⇒ πx≤2π+6kπ ⇔ x≤2+6k | ||
3 | 3 |
√2 | √3 | |||
Tam wszędzie zamiast | ma być oczywiście | , rozwiązane jest dobrze ale źle | ||
2 | 2 |
π | π | 2π | ||||
sinus przyjmuje wartość √3{2} dla x= | oraz π− | = | ||||
3 | 3 | 3 |
√3 | ||
Bo musisz sprawdzić przedział kiedy ten sinus jest większy od | ||
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |