funkcje
Cezary: Dziedziną funkcji f jest przedział <−4, 5) a jej zbiorem wartości − przedział <−3, 6). Podaj
dziedzinę i zbiór wartości funkcji g, jeżeli:
a) g(x) = f(x)
b) g(x) = −f(x)
c) g(x) = f(−x)
a) D = <−4, 5)
ZW = <−3, 6)
b) D = (−5, 4>
ZW = (−6, 3>
c) D = (−5, 4>
ZW = <−3, 6)
Mógłby ktoś sprawdzić czy dobrze
22 lis 15:58
Cezary: Wie ktoś
22 lis 17:45
Kacper:
Wie

b) źle dziedzina
c) ok
22 lis 17:47
Cezary: Dziedzina w b) powinna być <−4,5) prawda Kacper?
22 lis 19:25
Cezary: (−5, −4> sorry
22 lis 19:32
Cezary: Nie no, dobrze, <−4, 5)
22 lis 19:33
Eta: ok
22 lis 19:41
Cezary: Dzięki Eta
22 lis 19:43