Rozwiaz rownanie
6.167: 2sin32x−2sin22x−sin2x+1=0 rozwiazalem to rownanie natomiast nie jestemm pewny swoich
odpowiedzi moglby ktos to rozwiazac dziekuje bardzo
22 lis 11:30
Jerzy:
A jakie masz te odpowiedzi ?
22 lis 11:31
Adamm: t=sin2x
2t3−2t2−t+1=0
2t2(t−1)−(t−1)=0
(t−1)(t−√2/2)(t+√2/2)=0
sin2x=1 lub sin2x=±√2/2
2x=π/2+2kπ lub 2x=π/4+πk/2
x=π/4+kπ lub x=π/8+πk/4
22 lis 11:33
6.167: X=kπ x=−π/4 +kπ x=π/4+kπ
22 lis 11:34
===:
2sin
22x(sin2x−1)−(sin2x−1)=0
(sin2x−1)(2sin
22x−1)=0 itd
22 lis 11:36
6.167: Ja zrobilem tak ze przerzucilem na 2 strone 1 i wyciągnąlem z tego co zostalo sin2x
22 lis 11:36
6.167: To jakie finalnie odpowiedzi poniewaz juz teraz wgl mi sie nic nie zgadza
22 lis 11:42