Help ;d
Mindcrash: Obliczyć pochodne cząstkowe:
100
√xy
Proszę o pomoc
22 lis 09:55
Janek191:
Napisz porządnie funkcję dwu zmiennych
22 lis 09:56
Janek191:
f(x,y) = 100
√x y
| | 100 y | |
f 'x (x, y) = |
| |
| | 2√x*y | |
22 lis 09:59
Janek191:
| | 100 x | | 50 x | |
f 'y (x, y) = |
| = |
| |
| | 2√xy | | √x*y | |
22 lis 10:00
Jerzy:
| | 1 | | 50√y | |
f'x= 100√y* |
| = |
| |
| | 2√x | | √x | |
22 lis 10:01
Jerzy:
Chyba Janku nie tak
22 lis 10:03
Janek191:
To jest to samo
22 lis 10:03
Mindcrash: Dziekuje Panowie już rozumiem
22 lis 10:05
Jerzy:
No tak ... źle spojrzałem
22 lis 10:06
jc: Janek191, czy koniecznie musimy nazywać funkcję?
22 lis 10:07