Korzystając z tablic określ mniejszą wartość kąta między prostymi o równaniach:
Katrina1995: Korzystając z tablic określ mniejszą wartość kąta między prostymi o równaniach: y= −2x + 3 oraz
y= 2x − 1
21 lis 20:28
Jack:

korzystamy ze wzoru na kat miedzy prostymi
1228
| | a1 − a2 | |
tg α = | |
| | |
| | 1+a1*a2 | |
u nas a
1 = − 2, a
2 = 2
21 lis 20:30
Adamm: | | 2−(−2) | | 4 | |
tgα=| |
| | = |
| |
| | 1+(−2)*2 | | 3 | |
α≈53,13 stopni
21 lis 20:32
5-latek: Adamm tyle to sobie mogl /a obliczyc .
21 lis 20:34