wyrazenia wymierne
misii: Rozwiąż równanie;
Pomoże mi ktoś .

Wyszlo mi Δ=164
√Δ=2
√41.?
Dobrze mi wyszło .

I teraz x
1 i x
2 obliczyć .?
21 lis 19:25
Adamm: x+4=(2x+3)(x−4)
x+4=2x
2−5x−12
0=x
2−3x−8
Δ=9+4*8=41
21 lis 19:29
misii: 0=x2 .... ?
Dlaczego .?
W rozwiązaniu jest 2x2
21 lis 19:36
Adamm: wiesz co to jest dzielenie? takie działanie, bardzo fajne, polecam
21 lis 19:37
misii: Już wiem dlaczego.
I tak ten Z zostawiamy tak .?
21 lis 19:38
Piotr: Chodzi Ci o to, że jest 2x2−6x−16=?
21 lis 19:40
misii: Tak . Już wiem .
21 lis 19:43