trygonometria
Fruu: Wyznacz zbior wartosci funkcji: y=2|sinx| oraz y=12cosx. x∊R
Tutaj prosilbym o kroczek po kroczku, jezeli ktos potrafi pomoc, bo chcialbym to umiec zrobic
rowniez na innych przykladach.
11 sty 19:30
paziówna: log2y = |sinx| ? może to coś da...
11 sty 19:36
Fruu: niestety, jestem noga z logarytmow =\
11 sty 19:40
paziówna: słuchaj no, ja to rozkminiam, ale w życiu nie robiłam tego typu zadań, nie mam pojęcia, jak
wygląda coś podniesione do potęgi sinus... dlatego zamieniłam na log...
11 sty 19:42
paziówna: mądrzy ludzie!
11 sty 23:58
Bogdan:
|sinx| ∊ <0, 1>
y = 2|sinx|, 20 = 1, 21 = 2, y ∊ <1, 2>
12 sty 00:05
Eta:
dla f(x) = IsinxI ZW= <0,1>
to dla y= 2IsinxI ZW= < 20, 21> = <1,2>
12 sty 00:09
Eta: 
He,he ... pisząc rozwiazanie , jadłam kisiel ... stąd późnienie w czasie
12 sty 00:12